Forsiden
Kontakt
Links
Få opskrifterne læst højt
Videoklip - Sådan kan du tilberede din fisk
 
 
Her dufter af frisk fisk...
Fiske & Mad Events
Fisk leveret til døren
 
Vil du fortælle noget ?
Få dit budskab vist hér

Hvordan gør du, når du køber fisk?
På grund af overfiskeri bliver der færre og færre fisk i havet. Situationen er alvorlig. Men den er ikke uoprettelig.

Stop Spild Af Mad
Madspild koster danskerne 16 milliarder kr. om året

 

Skrub'a
Skrub’a handsker
Gode når skællene skal af fisken, og ferm til at holde på fisken og muslingen når den skal renses...

Sponsor
 
Friske Fisk
Fiskehandlere
Hér køber du din friske fisk
 
Fisk og Sundhed

Fisk går direkte i hjernen!
Fisk indeholder masser af omega-3 fedtsyrer.
Fisk har positive egenskaber i forhold til at udvikle hjernen, og forebygge depressioner og andre psykiske lidelser.

Så hver dag
må være fiskens dag!

Kend fisken

 

 

 

En fisk

 

 

 

 

 

Opskrifter med Hummer

Fakta om hummer

Hummer købes frisk eller frossen.

Køber du frisk hummer, skal den koges før tilberedning.
Frisk hummer kendetegnes på at den har halen trukket op under kroppen.
For at hummeren ikke skal sprælle når den bliver lagt i kogelagen, skal den bedøves først.

Saltvandmetoden:
Læg hummeren i en mættet saltopløsning, den er bedøvet i løbet af ca. 10 minutter, og kan koges eller parteres.

Koldtvandsmetoden:
Læg hummeren i en stor gryde med en rist i bunden, og dæk den med koldt vand.
Sæt gryden over varmen, og opvarm til ca. 50 grader.
Når hummeren træker halen op under sig og ligger stille, er den bedøvet og kan koges.

Kogning af hummer:
Bedøv hummeren.
Læg den i kogende vand tilsat salt og paprika, og kog den i svag varme.
Kogetiden for en hummer på 500 g. er 10 minuter, beregn 2 minutter ekstra pr. 100 g.
Lad hummeren blive i vandet til den er kold. Skal den opbevares, lægger du den på ryggen i et fad, og dækker den med knust is.

Partering af levende hummer:
Hummeren bedøves efter saltvandsmetoden. Skjoldet flækkes med en meget skarp kniv, og halen skæres over i leddene. Kløerne knuses.
Mave, indmad og koral tages ud af skjoldet og kasseres.

Alle fiskeopskrifter er beregnet til 4 personer hvor andet ikke er angivet.