Fiskefrikadeller

Ingredienser:

500 g. fiskefilét af torsk, sej, kuller eller laks
2 spsk. mel
30 g. smør
1½ dl. fløde (eller mælk)
1½ tsk. salt
lidt peber

Du behøver ikke at nøjes med én slags fisk i din fars, du kan blande farsen med flere forskellige fisk.
Du kan også røre lidt tomatpuré, revet løg, muskat, klippet purløg eller fintrevet gulerod i farsen før den steges.

Sådan gør du:

Hak fiskekødet med en kniv hvis det skal være groft, ellers med en blender.
Tilsæt salt, og rør det sejt.
Rør smørret med mel og fløde.
Rør massen i fisken, og krydr med peber.
Tilsæt resten af fløden lidt af gangen mens du rører, til farsen har fået en passende konsistens.

Smelt smør letgyldent på en pande.
Form farsen til fiskefrikadellerne med en spiseske, og kom dem på panden.
Varm panden langsomt op, så beholder de deres flotte form uden at falde sammen.
Fiskefrikadeller steges ca. 5 minutter på hver side.

Servér med kogte kartofler og en remouladesovs.
Revne gulerødder tilsat orangejuice og rosiner og en skål hjemmelavet remoulade.

Tilbage til fiskefars
<<Tilbage til fiskeopskrifter

Printervenlig side - klik 'Print' i din browser

www.fiskeopskrift.dk